Tündérkert

Tündérkert

" Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek..."

2016. január 07. - TündérkeRT

Van, mikor semmi sem sikerül, mikor minden idegesít, úgy érzed nem vagy a helyeden. Keresed, mi hiányzik, de nem lelsz válaszokra. Próbálod élni az életed, mint az előtt, de nem megy. Valami megváltozott, ott benned, a lelkedben...

Ha leülsz, magaddal, kettesben, és belenézel a lelkedbe, meglátod mi változott, először megijedsz, próbálod tagadni, bizonygatni, minden rendben van. Ha nincs is teljesen rendben, majd rendbe jön. A rossz érzés csak illúzió. Valójában viszont a "minden rendbe jön" érzése az illúzió. Nincs olyan, hogy valami magától rendbe jön, az idő rendbe hozza, stb. Az egész illúzió. Cselekvések nélkül nincs változás, a nélkül, hogy te változnál  vagy változtatnál, senki és semmi nem fog. 

Egy idő után, nem fog érdekelni ki mit mond, csak a saját érzéseid. Az érzés, ami már régóta benned él, csak nem akartad, vagy nem merted észrevenni. Nagyon nehéz megérteni, ha valami véget ér, elfogadni, hogy ennyi volt, nincs tovább. 

De muszáj. Az élet már csak ilyen. El kell fogadni, ha jön valami, és elengedni ha valami el akar menni. Ha ezt megérted, és képes leszel így élni, sokkal könnyebb lesz minden. Hiszen, ha valami nem megy, és már a körülmények is azt mutatják, hogy valami nincs rendben, jönnek a jelek, kár folytatni.

Ha viszont továbblépsz, megérted. Végre minden a helyére kerül. Érezni fogod, hogy ez az utad, az előző már nem szolgált téged, ez viszont tartogat még meglepetéseket.

Azt mondják 2016 a lezárások éve lesz. Kezdjük hát új lappal. Beszélgessünk sokat magunkkal, ápoljuk a lelkünket, mert bizony megtérülnek ezek az erőfeszítések.

( Igen, elég elvont írásnak sikerült, nem sokan fogják érteni, de nem is ez a lényeg. Ha egy embernek már adott valamit, akkor megérte ;))

Boldog új évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr978250398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása