Tündérkert

Tündérkert

Carpe diem - Élj a mának

2015. január 07. - TündérkeRT

Sziasztok!

Először is szeretnék nektek nagyon boldog új évet kívánni, remélem jól teltek az ünnepek. 

af3086f9e0ad7367ebeb45daa04030fa.jpg

Ha valakitől meghalljuk, hogy a mának éljünk vagy carpe diem, talán elcsépelten hangozhat. Sokszor viszont bele sem gondolunk a jelentésébe, vagy, hogy mit nyerhetünk azzal, ha megfogadjuk a tanácsot.

Ugye milyen sokszor gondolkodunk, rágódunk a jövőn? "Ez vagy az ugyan hogy lesz, hogy sikerül, ugyan minden rendben lesz - e, felvesznek - e a munkahelyre, megcsinálom - e a vizsgát? Sokszor ezeken a dolgokon törjük a fejünket, ahelyett, hogy tanultunk volna, vagy készültünk volna az állásinterjúra.
A múlton is rengeteget rágódunk, talán még többet, mint a jövőn. Ugye ismerősnek hangzik: ha megtettem volna, talán máshogy sikerül, ha kimondtam volna talán nem hagy el, stb. Ez a sok talán. 

 Mindezt ahelyett, hogy a jelenben gondolkodtunk volna, kimondtuk, vagy megtettünk volna minden tőlünk telhetőt. Sokszor van az is, hogy rágódunk valamin vagy aggódunk valamiért, és ha megtörténik nem is olyan szörnyű, mint ahogy elképzeltük. Vagy a másik esetben, egyáltalán nem is történik meg a dolog, amitől félünk, esetleg megoldódik magától. 

Mért vesztegetjük hát az időt fölöslegesen? Az aggódásra elpocsékolt időt sokkal jobban is eltölthetnénk. Az én jelszavam az, hogy nem kell stresszelni, elég akkor aggódni, mikor meg van a baj, mikor már tudod, hogy megtörtént. Persze vannak kivételek, ez nem mindenre igaz. 

De a stressz, mint tudjuk nem tesz jót nekünk. Tehát éljünk a mában, a mostban, és tegyük olyan széppé, amilyenné csak lehet. Ne aggodalmaskodjunk a múlt vagy a jövő miatt. A múlt már úgyis elmúlt, azon nem tudunk változtatni, inkább próbáljuk elfogadni a helyzetet, amiben vagyunk. Esetleg azon is gondolkodhatunk, hogy lehetne jobb. Azon viszont ami már megtörtént, fölösleges rágódni.
A jövőben sem tudjuk mi lesz, mi hogy fog történni, tehát azon sem kellene stresszelni. Inkább, ha valami bekövetkezik meg kell próbálni alkalmazkodni hozzá, és hinni, hogy mindig valami jobb vár ránk. 

6e03561acc226b6bcf0db434bfcaf307.jpg

Tudni: "Minden vég valami új kezdete." Legyen ez az év mottója, egy új évé, ami sokkal jobb lesz, mint a tavalyi. Kívánom ezt mindannyiotoknak!

További szép estét! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr427051233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása