Tündérkert

Tündérkert

Hogyan értelmezd helyesen a másik mondandóját?

2014. október 31. - TündérkeRT

Nagyon sokan, ha elmegyünk egy pszichológushoz, természetgyógyászhoz vagy akár valaki előadására, mindent amit mond készpénznek veszünk. Pedig ez így helytelen. Hiszen lehet, hogy amit ő igaznak hisz, az belőlünk kételyt vált ki. 

A titok nyitja, hogy magunkban mindig szelektálni kell a hallottakat. Persze ezek az emberek rengeteg igazságot mondanak, de ha valamit úgy érzünk, hogy ez ránk nézve nem teljesen így van, akkor el lehet rajta gondolkozni, és eldönteni, hogy elhisszük-e, és az adott dolgot megváltoztatjuk, vagy sem. 

a0a3b6fddea48a72b91010757120cf23.jpg

 

En is jártam már úgy, hogy mondtam valamit a természetgyógyászomnak és ő ezt valahogy másképp értelmezte, tehát abban is különbség van, hogy az illető mit ért abból amit mondunk, Van is ilyen mondás, hogy "én azért felelek, amit kimondok, nem pedig azért, ahogy te értelmezed". Es ez így van jól. Ha valaki rosszul értelmez dolgokat, amiket mondunk, el kell magyaráznunk neki, úgy, ahogy mi azt gondoljuk, hogy később ebből ne legyenek félreértések. 

abcf682f7ebbf2ca831312bfa5c1b5d9.jpg

Ha előadásra vagy kezelésre megyünk, legjobb ha rendbe rakunk magunkban mindent, és felkészülten megyünk (tehát megfogalmazva, ha valami fáj, mi játszódik le épp bennünk). Ezáltal jobban megértjük a nekünk szólt üzeneteket és a kérdésekre is sokkal ésszerűbben tudunk válaszolni (nem azt a választ adjuk, hogy nem tudom).

Egyébként én azért is szeretem az őszt, mert ez jobban a befelé fordulás időszaka. Ilyenkor nyugisabb időszak van, és jobban rendbe tudjuk rakni gondolatainkat is. 

 

Csodás hétvégét nektek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr756852617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása