Tündérkert

Tündérkert

#DearMe

2015. április 11. - TündérkeRT

A minap láttam interneten egy kezdeményezést, aminek a lényege, hogy tanácsot adjunk a fiatalkori önmagunknak. Mikor kicsi voltam, sokat gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha a jövőből megjelenne az akkori énem, és tanácsokkal látna el, illetve elmondaná hogyan élek. Hát most kicsit megfordítjuk a dolgot, és leírom pár pontban, hogy ha most visszamennék az időben, milyen tanácsokkal látnám el magam.

228343_173414309382570_173097359414265_428656_5979919_n_large.jpg

1. Ne stresszelj!
Nem kell siettetned a dolgokat. Mindennek eljön a maga ideje, ha megérsz rá. Mindenhez idő kell, és hidd el, ha kész leszel rá, akkor megérkezik. Addig nincs más dolgod, mint élvezni az életed. A jutalmad meg fog érkezni.

2. Fogadd el, és szeresd önmagad
Amíg te nem fogadod el, és nem szereted magad, addig nem is várhatod el mástól sem, hogy szeressen téged. Mindenképpen előbb neked kell ráébredned arra, hogy milyen különleges vagy és elkezdeni szeretned magad, csak utána fogja ezt más is megtenni. Fel kell fedezned az értékeidet. Ehhez nagyon jó módszer, ha párszor, csak úgy elvonulsz kettesben magaddal.

f7aca5c5bd2867f9a26ec519d13e994c.jpg

3. Ne hasonlítsd magad másokhoz
Fiatalkorunkban hajlamosak vagyunk mindig másokhoz viszonyítani magunkat, és általában az összehasonlítás után mindig mi maradunk alul, ez pedig csak még jobban aláássa az önbecsülésünket. Meg kell tanulnunk, hogy egyediek vagyunk a világban, nincs még egy olyan ember, mint mi. Tehát teljesen fölösleges másokhoz hasonlítanod magad, hiszen ha cserélni kéne, valamiért úgysem akarnál. Különben sem tudhatod, hogy a másik embernek milyen harcokat kell megvívni az életben, és milyen gondjai vannak, amiről nem beszél.

empathy_girl1.jpg

4.Ne feledkezz meg a családodról
Sokszor előbbre helyezzük a barátokat, haverokat, mint a családunkat, pedig a család az, aki akkor is melletted lesz, mikor a barátok nem. Nálunk legalábbis így van. Lehet, hogy nem találkozom velük nap, mint nap, de kölcsönösen tudjuk, hogy ott vagyunk egymásnak bármikor. Ez a legfontosabb.

 

Gondolkozzatok el ti is, hogy mik azok a tanácsok, amiket fiatalkori önmagatoknak adnátok. Lehet, hogy van pár, amit még most is megfogadhattok. :)

Szép hétvégét!

3886aab5a3b03d40e6fec5c8b0f5c814.jpg

Képek: pinterest, google

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr927359060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása