Tündérkert

Tündérkert

5 gyakorlat, amik jobbá teszik az életed

2015. április 21. - TündérkeRT

A következő gyakorlatok segítenek abban, hogy jobb legyen az életed, és könnyen beépítheted a hétköznapjaidba. A gyakorlatok többsége Rhonda Byrne Varázslat c. könyvéből származik, csak egy kicsit testre szabva. 

Akinek lehetősége van rá, mindenképpen olvassa el a fent említett könyvet, ugyanis tényleg megváltoztathatja az életedet. Az enyémmel már megtette. Három évvel ezelőtt, amikor ezt a könyvet olvastam, az volt a legnagyobb problémám, hogy sehol sem találtam olyan munkát, amilyet szerettem volna. Egy étteremben dolgoztam pincérlányként, viszont gondolhatjátok, hogy nem ez volt álmaim állása. Tehát minden nap elképzeltem, hogy ott dolgozok ahol szeretnék, de sajnos az adott helyzetben nem volt rá lehetőség, hogy oda bekerüljek. Végül pedig három hónap álmodozás után megkaptam a munkát, azóta is ott dolgozom. Nagyon szeretem a munkámat, nap mint nap emberek között vagyok. Szerencsére nem úgy járok be nap mint nap -ahogy sokan-, hogy az jár a fejemben, hogy "jajj már megint menni kell", "de utálom", "mikor lesz már vége", stb. Persze vannak olyan napok, amikor nem esik jól, vagy álmos vagyok reggel és még aludnék, de ez szerintem természetes. 

7b8a6f7658233ca2976288397d0dddce.jpg

Nos, akkor lássuk, melyek azok az apró dolgok, amik nekem is segítettek. 

1. Mondj köszönetet!
Az első és legfontosabb, hogy mindig mondj köszönetet mindenért, még a kis dolgokért is. Én reggelente, ahogy megyek munkába, megjelölök egy célt, és addig a célig minden egyes lépésnél azt mondom: "köszönöm".

2. Vezess hálanaplót
Este lefekvés előtt írd össze az összes dolgot, amikért aznap hálás lehetsz, és mondj értük köszönetet.

3. Segíts másoknak
Ha másoknak segítesz, vagy kedves vagy velük, megdicséred őket, hálásak lesznek neked, megköszönik és ez által téged is jobb kedvre derítenek. Ennek köszönhetően még több szeretet tudsz átadni másoknak. 

4. Képzeld el magad úgy, olyannak, amilyen szeretnél lenni, de úgy, mintha az már megtörtént volna, ugyanígy bizonyos helyzeteket. Tudom, hogy ez most így nagyon bonyolultnak hangzik, de hatásos. Például, ha beteg vagy, ne azt mondogasd, hogy beteg vagy, hanem képzeld el, hogy egészséges vagy, esetleg köszönd is meg, hogy egészséges vagy, és hidd el, hamarabb meggyógyulsz.

5. A rázós dolgok előtt is mondj köszönetet, azért, hogy jól sikerült
Például, hogy ha valami problémás emberrel kell beszélned, előtte köszönd meg, hogy milyen jól megbeszéltétek a dolgokat, mintha már megtörtént volna. Így nem arra számítasz majd, hogy rosszul sikerül. Reggel is számba veheted az összes teendődet, és köszönd meg, hogy minden milyen jól sikerült. 

Remélem hasznos volt nektek ez a bejegyzés, ha valami kérdésetek van, nyugodtan írjatok nekem a Facebookon, esetleg megoszthatjátok velem a sikertörténeteiteket is. 

Szép estét nektek!

jkdjfkjdkgjdkjg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr677387404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása