Tündérkert

Tündérkert

Karácsonyi gondolatok

2014. december 24. - TündérkeRT

A karácsonyi ünnepeknek szerintem minden családban a szeretetről, a békéről kellene szólni. Nem összeveszni, türelmesnek lenni másokkal. Segíteni, adakozni, és örömünket lelni ezekben a dolgokban. Ilyenkor mindig a szokottnál kedvesebbek vagyunk embertársainkkal. Szerintem erről szól a karácsony. Bár minden napunk erről szólna! Megváltozna az életünk. 

Ilyenkor én is jobban észreveszem a kóbor kutyusokat, a szegényebb embereket (nem mintha én gazdag lennék), de nekik látni, hogy nincs nagyon semmijük. Persze tudjuk, hogy attól, hogy úgy néznek ki, mintha nem lenne sok pénzük, a szívük még tele lehet szeretettel. Van, hogy ezeknek az embereknek sokkal tisztább a szívük, mint azoknak, akiket felvet a pénz. 

9fb7b01b3932ae3f039dd8f88fbd6758.jpg

Nagyon szeretek adakozni, vagy egy kis ennivalót adni a kutyusoknak. az ember valahogy jobban érzi magát ezektől a dolgoktól. Tudod, hogy segítettél. Persze nem csak ilyenkor kell, de a karácsonyi ünnepek táján valahogy mintha jobban átéreznénk ennek a fontosságát.

Míg mi esszük a finomabbnál finomabb ételeket, ünnepelünk, mások az utcán szomorkodnak. Ha nem is teszünk semmit értük, legalább legyünk nagyon hálásak, hogy mennyi mindenünk van, és ne siránkozzunk, hogy "jajj pedig én nem is ezt az ajándékot kértem" (mert igen, vannak ilyenek). A karácsony szerintem nem az ajándékokról szól. Sokkal inkább a szeretteink körében eltöltött boldog, békés és szeretetben gazdag ünnepről.

Kívánom, hogy legyen nektek is ilyen karácsonyotok! Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok mindenkinek! Legyen gyönyörű ünnepetek! :)

karacsonyi_kepeslapok-111879_21_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr867008579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megvalósító Macska · http://megvalositas.blog.hu/ 2014.12.27. 19:48:47

Neked, nektek is boldog karácsony, így utólag is, és karácsony utánra is hasonlóan boldog időket kívánok! :)

TündérkeRT 2014.12.27. 19:49:42

@Megvalósító Macska: Nagyon köszönjük, és viszont kívánom :)
süti beállítások módosítása