Tündérkert

Tündérkert

Válj te is tudatos vásárlóvá!

2014. december 14. - TündérkeRT

A karácsonyi időszakban még jobban megfigyelhető, hogy az emberek nem csak olyasmiket vesznek amikre szükségük van, hanem egy csomó olyat is, amire egyáltalán nincs, és nem is lesz. De amúgy az év bármely napján jelen vannak az ilyesfajta szokások.

904673624cbdb3ed40fb6c565d50d477.jpg

 

A média, az ún. celebek és nagyon sok más hatással van arra, hogy miket veszünk. Hiszünk a reklámoknak, megveszünk bármit, ami úgy gondoljuk hasznunkra lesz, később persze kidobjuk, úgy, hogy egy kicsit sem használtunk belőle. Megnézzük az ismert emberek instagram vagy facebook képeit, blogjait, és még a nagyon drága kozmetikumokat is beszerezzük, hiszen nekik is ez van és ezzel úgy érezzük kicsit hasonlítunk rájuk, mi is "trendik" vagyunk, a nyomdokaikba léphetünk. Azt viszont ne felejtsük el, hogy lehet, hogy nincs egyforma bőrünk vagy ízlésünk, és lehet, hogy az a bizonyos termék nekünk egyáltalán nem válik be, vagy idővel nem tetszik. Ezért azt javaslom, hogy persze nézzük meg nekik mi van, kell az inspiráció vagy a tippek, de aztán mérlegeljünk, hogy tényleg tetszik - e az a bizonyos valami, hogy később is tudjuk - e majd használni. Továbbá olvassuk el a terméken álló leírást, hogy nekünk is ajánlják - e vagy sem. Természetesen nem vehetünk meg kombinált bőrre száraz bőrűeknek való arckrémet, stb. 

Persze olyanok is vannak, akik nem hiszik el a reklámokat, nem adnak a hírességek véleményére sem, mégis össze - vissza mindent felhalmoznak maguknak. Elmennek vásárolni, majd az üzletekben meglátnak ilyen - olyan jó, finom cuccokat és megveszik. Hazamennek, és rájönnek, hogy a dolgok felére nem is volt szükségük, plusz még egy csomó pénzt ott is hagytak értük. Hiszen az üzletben nem annyira fogjuk fel, hogy mi mennyibe kerül valójában. Arulhatnak valamit kedvezményesen, ha a mennyisége fele annyi, mint a másiknak. 

aed479b8dfd14aa50d9c01097bb346c0.jpg

A megoldás szerintem az, hogy ha vásárolni mentek, előre írjátok össze, hogy mit szeretnétek, mennyit akartok költeni. Ilyenkor ugyanis, jobban csak azokat a termékeket nézed, amit tényleg meg akarsz venni, és nem vásárolsz össze - vissza. Plusz még azt is tudod kb., hogy mennyit szeretnél költeni összesen. Igy kevesebb az esélye, hogy túlköltekezel. 

accddcb6693508796ffc3ceba87d230a.jpg

Karácsony környékén nagyon sok a kedvezmény, az embercsalogató díszítés az üzletekben, stb. Ilyenkor még jobban kell figyelni, hogy ne vásárolj össze olyan dolgokat, amikre abszolút nincs szükséged. 

Sok sikert!

Igy a poszt végére pedig itt egy kis karácsonyi összeállítás, hogy jobban rá tudjatok hangolódni az ünnepre :)

 

 

Nálam is ez szól, épp most csomagoltam be az ajándékokat, és már alig várom, hogy odaadhassam a szeretteimnek. :)

Csodás vasárnapot nektek! 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr836982239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása