Tündérkert

Tündérkert

Válaszd a boldogságot

2014. október 08. - TündérkeRT

Szeretek boldog lenni. Mindenki szeret, vagy szeretne. Bárki lehet boldog, a boldogság a fejben dől el. Ne várd mástól, más soha nem adhatja meg neked azt a boldogságot, amire vágysz. Vannak akik arra várnak, hogy jöjjön a nagy ő, barátnő, családtag, stb. Mások valamilyen helyzettől várják. Ha lesz munka, iskola, pénz. Ha lefogyok, ha ide megyek, oda megyek. Nem. A boldogságot te választod. 

Mi lesz, ha lesz valaki akitől elvárod, hogy boldoggá tegyen? Esetleg megijedhet, hogy ilyen terhet rósz a vállára, hogy neki kell téged boldoggá tenni. Ha nem is menekül el, ottmarad veled. Egyáltalán nem biztos, hogy boldoggá tesz. Akkor mi lesz? Megint mást fogsz keresni, hogy majd ez vagy az boldoggá tesz. De ez nem így működik. Semmitől és senkitől nem várhatod el, hogy boldoggá tegyen. 

images (1).jpg

Neked kell azt választanod. Mindig van választás, lehet, hogy elcsépelt, de az életedet te teremted. Ha reggel úgy kelsz fel, hogy boldog leszel, úgy lesz. Ha felkeléskor azt mondod, most rossz napom lesz, igazad lesz. Te döntesz!

Egy "boldogtalan" világból nehéz egyik napról a másikra boldogba menni. Először vedd észre az élet apró örömeit. Bizony ilyenek is vannak. Ha reggel valaki mosolyogva rád köszön, átengednek a zebrán, jó kedvűek a kollégáid, ha az emberek hálásak neked, mert segítesz nekik valamiben. Mindez téged is boldoggá tehet, csak észre kell venni a mindennapok csodáit. Eleinte biztos nehezebb lesz, de később, már észre sem veszed, és boldog leszel ezektől. Olyan lendületet kapsz, ami az egész napodat végigkíséri. 

Este pedig úgy fekszel le: "Jé, boldog volt a napom, és lesz is mindig."

Válaszd a boldogságot, légy boldog! 

boldogság.jpg

Bármilyen helyzetben is vagy most, biztos, hogy van kiút, és biztos, hogy van, aminek örülni tudsz. Ha örülsz és hálás vagy, akkor még több dolog lesz, aminek örülhetsz és hálás lehetsz.

Én kipróbáltam, és működik, mért épp te lennél a kivétel? 

Sok sikert! ;)

Gyönyörű estét nektek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszepsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr586772085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása